AKP ilçe başkanı taciz suçlamasıyla tutuklandı

AKP ilçe başkanı taciz suçlamasıyla tutuklandı haberivme.com

Bitlis’te AKP Güroymak İlçe Başkanı Fevzi Subaşı, Ramazan ayından kısa bir süre önce ilçe binasına gelen bir kadını taciz ettiği iddiasıyla tutuklandığı ortaya çıktı. Subaşı’nın taciz olayının ortaya çıkmasından kısa bir süre önce istifa ettiği ve şikâyet sonrası tutuklanarak Bitlis E Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürüldüğü belirtildi.

Bitlis'te AKP Güroymak İlçe Başkanı Fevzi Subaşı’nın 'basit cinsel taciz' suçlamasıyla tutuklandığı ortaya çıktı.

Gazete Pencere’den Hayri Demir’in haberine göre, Subaşı, Ramazan ayından birkaç gün önce yardım talebiyle ilçe binasına giden bir kadını taciz etti.

İddialara göre, taciz anında ses kaydı alan kadın, daha sonra Subaşı’ndan şikâyetçi oldu. Subaşı daha sonra 26 Mart günü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla görevinden istifa ettiğini duyurdu.

‘TACİZ’ DEĞİL ‘SAĞLIK SORUNLARI’ DEDİ

Subaşı, açıklamasında “Büyük gurur ve onurla yürüttüğüm AK Parti Güroymak İlçe Başkanlığı görevimi, sağlık problemlerimden dolayı bırakıyorum. Bugüne kadar bizlere İlçe Başkanı Onurunu bize yaşatan Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Teşkilatımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

SUBAŞI’NIN İSTİFASI İSTENDİ

Subaşı’nın istifasındaki asıl gerekçenin yaşanan taciz olayının ortaya çıkması olduğu öğrenildi. İddialara göre, Subaşı’nın tacizine maruz kalan kadın bu durumu kaydederek şikâyetçi olunca AKP Genel Merkezi de haber oldu. Subaşı’nın istifa etmesi istendi.

Subaşı, istifa ettikten bir gün sonra da gözaltına alındı. Emniyette ifadesi alınmayan Subaşı, doğrudan savcılığa götürüldü ve ifade işlemlerinin ardından tutuklandı.

Hakkında “basit cinsel taciz” suçlamasıyla tutuklama kararı verilen Subaşı, Bitlis E Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.

AKP’YE GÖRE İSTİFA GEREKÇESİ ‘SAĞLIK SORUNLARI’

Bilgi için aradığımız AKP Bitlis İl Teşkilatı’nda görevli bir isim, Subaşı’nın sağlık sorunları gerekçesiyle istifa ettiğini bu nedenle ilçe yönetiminin de görevden düştüğünü öne sürdü.

İlçe yönetiminden ulaşılabilecek kimsenin olmadığını ve Subaşı’nın yerine henüz bir atamanın da yapılmadığını söyledi. (haber merkezi)