CHP’li Başarır: 30’a yakın siyasinin diploması sahte

CHP’li Başarır: 30’a yakın siyasinin diploması sahte haberivme.com

Başarır, perşembe günü açıklama yapacağını söyledi.

Sahte diplomalı siyasi ve bürokratlar olduğunu iddia eden CHP'li Başarır, Meclis kürsüsünden bunları açıklayacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, dün akşam katıldığı TELE 1 canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Diplomasının olup olmadığına ilişkin tartışmalar bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın diplomasını araştırdığını söyleyen Başarır, 30'a yakın siyasinin sahte diplomaya sahip olduğunu söyledi.

'MECLİS KÜRSÜSÜNDE AÇIKLAYACAĞIM'

Perşembe günü bunları açıklayacaını söyleyen Başarır, "Bu ülkede sahte diplomalarla yüksek lisans doktora yapan bürokratları, milletvekillerini, bakan yardımcılarını açıklayacağım. Evraklarıyla, belgeleriyle" dedi.

Evrensel'de yer alan habere göre "İsim isim açıklayacağım. Hiç duymadığınız isimleri göreceksiniz" diyen Başarır, "Meclis kürsüsünde açıklayacağım bunu... Bu ülkeyi bu hale getirmişler efendim. Bakın, bu tespiti de YÖK yapıyor. Ben yapmıyorum" ifadelerini kullandı.

'40-50'Yİ BULACAK GİBİ LİSTE'

30'a yakın ismi kendisinin bulduğunu ifade eden Başarır, "40-50'yi de bulacak gibi bu liste. Ben bu ülkenin Cumhurbaşkanı'nın diplomasını ararken, öyle bir diploma sayısına ulaştım ki, onlar da gerçek değil! Ben utanıyorum yahu. Bunların hepsinin hesabını soracağız biz. Bu iddiayı da ben ortaya koymuyorum. Bu konunun müfettişleri, bu konuyla ilgili görevli arkadaşlar tespit etmişler" diye konuştu.