Antmen ‘Polisleri şehit eden Hizbullahçıları AKP serbest bıraktı’

Antmen ‘Polisleri şehit eden Hizbullahçıları AKP serbest bıraktı’ haberivme.com

HÜDAPAR’ın Cumhur İttifakına girmesiyle Hizbullah terör örgütü tartışmaları yeniden kamuoyunun gündemine oturdu.

HÜDAPAR’ın Cumhur İttifakına girmesiyle Hizbullah terör örgütü konusunun yeniden gündeme gelmei hakkında sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, 2019 yılından bu yana konuyla ilgili Meclis Başkanlığına verdiği önergeleri paylaşarak “AKP, Hizbullahçılarla ittifak kurdu. Oysa ortaklıkları eskiye dayanıyor. Lütfen paylaşacağım belgeleri dikkatle okuyun” dedi.

CHP’li Antmen, 4 yıl önce 34 Hizbullahçının sessiz sedasız serbest bırakıldığını belirterek “Cezaevinde Hizbullahçı kalmadı. AKP'li Adalet Bakanına sordum. Yanıt veremedi” ifadelerini kullandı. 2021 yılında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve dönemin Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e Hizbullahçılara kaç operasyon yapıldığını, yurt dışına kaçanların istenilip istenilmediğini sorduğunu ifade eden Alpay Antmen “Önergelere tamamen içi boş yanıtlar verdiler” dedi.

İKİ POLİSİ ŞEHİT EDEN HİZBULLAHÇILARI KİM SERBEST BIRAKTI

21 Nisan 2022 tarihinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesini paylaşan Antmen “Şimdi bu yazacağım rezilliği herkes bilmeli. MHP'liler de ortakları AKP'ye sorsun. Diyarbakır'da Polis memurları Mehmet Zengin ve Adem Bayrakçı'yı şehit eden Yunus Aysu ve Cuma Güzel adlı Hizbullahçı teröristleri kim serbest bıraktı? Geçen sene Bekir Bozdağ'a sordum. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AKP, polislerimizi şehit eden bu Hizbullahçıları neden serbest bıraktıklarını sorduğum önergeme 1 yıldır yanıt veremiyorlar. Şimdi hiç veremezler çünkü Cumhur İttifakına HÜDA PAR'ı alarak gayrı resmi ortaklıklarını resmiyete döktüler” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’Yİ BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE

Türkiye’nin çok büyük bir tehlike ve tehdit içinde olduğunu paylaşan CHP’li Vekil “Türkiye çok büyük bir tehlike altında. Bunu bertaraf etmenin tek yolu dayanışma, cesaret ve sandıktan geçiyor. Bahanemiz yok değerli dostlarım. 14 Mayıs'ta bu kötülük ortaklığına, bu karanlık birlikteliğe son vermezsek çok daha kötü günler yaşarız. Ancak kazanacağız, korkmayın!” dedi.