İstanbul’da da Kızılay yönetimi AKP’lilere teslim

İstanbul’da da Kızılay yönetimi AKP’lilere teslim haberivme.com

Yer bilimcilerin tahminlerine göre 7 ve üzeri büyüklüğünde depremin beklendiği İstanbul’da da Kızılay yönetimi AKP’lilere teslim edilmiş.

Haber: Ersan Kınık/İleri Haber

Maraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından afet bölgelerine ekipler günlerce ulaşamadı, afetzedelere yardım götüremedi. Depremden etkilenen yurttaşlar günlerce kaderine terk edildi. Depremin üzerinden 25 gün geçmesine karşılık depremzedelerin barınma sorunu hala tam anlamıyla çözülebilmiş değil. Bu süreçte depremzedelere çadır yardımı götüremeyen ve daha sonra elindeki çok sayıda çadırı fahiş fiyatlardan satan Kızılay, tepkilerin odağı hâline geldi.

Kızılay’a yönelik tepkilerin ardından gözler Kızılay yönetim kuruluna da çevrildi. Yönetim kurulundaki çok sayıda isim AKP’li olan Kızılay’ın, İstanbul şubelerinde de durum farklı değil. Yer bilimcilerin öngörülerine göre 7 ve üzeri büyüklüğünde deprem beklenen İstanbul’un birçok ilçesinde, Kızılay’ın şube başkanı AKP’li isimlerden oluşuyor. O isimleri inceledik…

 

Kadem Ekşi: AKP’nin kuruluşunda yer alan isimlerden iş insanı Ekşi, Kızılay İstanbul İl Merkezi Şube Başkanlığı görevini yürütüyor. Ekşi 2015 yılında AKP’den milletvekili aday adayı oldu ancak seçilemedi.

 

Kemal Aygenli: Kızılay Arnavutköy Şube Başkanı olan Aygenli, AKP yönetimindeki Arnavutköy Belediyesi’nde 2014 – 2019 yılları arasında belediye başkan yardımcılığı görevini yaptı. 31 Mart 2019 seçimleri itibarıyla Arnavutköy Belediyesi ve İBB Meclis üyesi olarak görev yapmaya devam ediyor.

 

Talha Keleş: Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Keleş’in, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlarda AKP seçim çalışmalarına davetlerde bulunduğu gözüküyor.

 

Özdemir Paşaoğlu: Kızılay Avcılar Şube Başkanı olan Paşaoğlu, Avcılar’da bir dönem AKP ilçe başkan yardımcılığı görevini üstlendi.

 

Serkan Küçük: Bağcılar Belediyesi’nde AKP belediye meclis üyesi olan Küçük, Kızılay’ın Bağcılar Şube Başkanlığı görevini de yürütüyor.

 

Erkan Bayraktar: Kızılay Bayrampaşa Şube Başkanlığını 28 Mart 2022’de seçilen Erkan Bayraktar yürütüyor. Bayraktar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, geçen seçim döneminde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan için destek mesajları yer alıyor.

 

Mustafa Gürkan: 2014 yılında AKP Beykoz İlçe Başkanlığına seçilen Gürkan, 2 dönemdir Kızılay’ın Beykoz Şube Başkanlığı görevinde.

 

Atilla Kırali: Kızılay Beylikdüzü Şube Başkanı olan Kırali de belediye başkanlığı için aday adayı olan isimlerin arasında yer alıyor. 2019 yerel seçimleri öncesinde AKP’den Güngören Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Kırali seçilememişti.

 

Abdurrahman Bölük: 10 yılı aşkın süredir Kızılay Esenler Şube Başkanı Bölük de AKP ilçe başkan yardımcılığı görevinde bulunan isimler arasında.

 

Ahmet Şen: Kızılay Eyüpsultan Şube Başkanı olan Ahmet Şen de AKP’ye yakınlığıyla bilinen isimler arasında.

 

Mustafa Türk: Kızılay Fatih Şube Başkanı Mustafa Türk, sosyal medya hesaplarında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan fotoğraflarını paylaşarak AKP’liler tarafından Twitter’da başlatılan #ErdoğanınYanındayız başlıklı hashtag kampanyalarına katılmış.

 

Birol Boz: Uzun yıllar AKP’de siyaset yapan ve AKP Kadıköy ilçe başkanlığına adaylığını da koyan Boz, 20 Şubat 2022’de Kızılay Kadıköy Şube Başkanlığı’na seçildi.

 

Hüseyin Özkul: Kızılay Kartal Şube Başkanı olan Özkul, aynı zamanda Kartal Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü olarak görev yapıyor. 2019 yerel seçimleri öncesi Kartal Belediye Başkanlığı için AKP’den aday adayı olan Özkul, seçilemeyince 23 Şubat 2019’da Kızılay Kartal Şube Başkanı oldu.

 

Hüseyin İpek: Kızılay Küçükçekmece Şube Başkanı olarak görev yapan İpek de 2019 seçimleri öncesinde belediye başkanlığı için AKP’den aday adaylığını ortaya koyan isimler arasında yer alıyor. Küçükçekmece Belediye Başkanlığı için aday adayı olan İpek, adaylığa seçilemedi.

 

Ali Uzun: 21 Şubat 2022’de Kızılay Maltepe Şube Başkanı seçilen Uzun, geçmiş dönemde AKP Maltepe ilçe teşkilatında görev yaptı.

 

Nurettin Beşinci: 2019 yılında Kızılay Pendik Şube Başkanlığı görevine seçilen Beşinci de belediye başkanlığı için AKP’den aday adayı olup seçilemeyen isimler arasında. 2019 yerel seçimleri öncesinde AKP’den Pendik Belediye Başkanı aday adayı olup seçilememişti.

 

Mesut Görgülü: Kızılay Sultangazi Şube Başkanı Görgülü, 2019 yerel seçimlerinde AKP’den Sultangazi Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı olmuştu.

 

Cemali Ergül: Kızılay Ümraniye Şube Başkanı Ergül de uzun yıllar AKP’de siyaset yapan isimlerden. AKP’nin kuruluşunda da yer alan Ergül, 2012 yılında Ümraniye İlçe Yönetim Kurulu Üyesi oldu. İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’nde de görevler yapan Ergül, 2017 – 2019 yılları arasında Ümraniye Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

 

Ayhan Balcı: Kızılay Zeytinburnu Şube Başkanı Ayhan Balcı, AKP Zeytinburnu ilçe teşkilatı kurucuları arasında yer alıyor. 2011 seçimlerinde AKP’den milletvekili aday adayı olan Balcı aday gösterilmemişti. Ender Elektronik ve Balcıoğlu Gıda Pazarlama isimli şirketlerin de sahibi olan Balcı, AKP’li belediyelerden aldığı toplam bedeli 80 milyon TL’yi aşan yüzün üzerindeki ihalelerle gündeme gelmişti.