“ÖLDÜRÜLEN SON KADIN OLSUN !”

“ÖLDÜRÜLEN SON KADIN OLSUN !” haberivme.com

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi yaptığı açıklama ile son yıllarda artan kadın cinayetlerini protesto ederek, Muğla’nın Ula ilçesinde 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in, birlikte olmayı reddettiği eski erkek arkadaşı tarafından boğularak katledilmesini kınadı.

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Şirin Güner açıklamasında, “Üç maymunu oynayanlar da bu suçun ortağıdır. Öldürülen son kadın olsun. Artık yeter” dedi.

“ÜÇ MAYMUNU OYNAYANLAR DA BU SUÇUN ORTAĞIDIR”

Mersin Barosu yönetim kurulu üyeleri ve avukatların katılımıyla Mersin Adliyesi önünde açıklama yapan Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Şirin Güner, “Bugün yine buradayız. Çünkü Muğla’nın Ula ilçesinde 5 günden beri haber alınamayan 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in, birlikte olmayı reddettiği eski erkek arkadaşı tarafından zorla arabaya bindirilmek suretiyle götürüldüğü yerde bayılıncaya kadar darp edildikten sonra boğularak katledildiği, ormanlık alanda bir varil içerisinde yakıldığı, varilin içine beton döküldükten sonra uçurumdan atıldığı tespit edilmiştir.

Adına, ‘sevgi, kıskançlık ve erkeklik’ denilen gayrı ahlaki dürtü ile yapılan insanlık dışı suçlara dayanacak gücümüz kalmamıştır. Bu suçların failleri kadar susanlar, üç maymunu oynayanlar da bu suçun ortağıdır. Pınar’ın ve tüm vahşice öldürülen kadınların kanı ellerinizdedir. Bizler bunu görüyoruz. Eril zihniyetin kadına bakış açısındaki sığlığın  sona ermesini ve toplumun kanayan yarası olan kadın cinayetlerinin son bulması için artık daha ciddi önlemlerin alınmasının elzem olduğu ortadır.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NE KARŞI YÜRÜTÜLEN KAMPANYALARDAN VAZGEÇİN”

Her gün aldığımız kadınların öldürülmelerine ilişkin bu haberlere artık yeter diyoruz. Kadınlar için büyük bir kazanım olan İstanbul Sözleşmesi’ne karşı yürütülen kampanyalardan vazgeçilmesini istiyoruz. Devleti ve yetkilileri her gün artan üstelik normalleştirilmeye çalışılan bu vahşetin durdurulması ve kadının yaşam hakkının korunması için tekrar tekrar göreve çağırıyoruz. Bizlerin artık, kadının yaşam hakkının ihlaline ve kadının kadın olmasından dolayı uğradığı her türlü şiddet ve ayrımcılığa tahammülü kalmamıştır.

Kadın cinayetlerinin politik olduğunu biliyoruz. Kadını ötekileştirmeye, hiçe saymaya, en temel hakkı olan yaşam hakkından mahrum eden zihniyete, takdiri ve hafifletici indirim sebeplerinin uygulanmasına karşı mücadele ettik, ediyoruz, edeceğiz. Pınar Gültekin öldürülen ilk kadın değil ama son kadın olsun istiyoruz. Bunun için herkesi verilen mücadeleye desteğe çağırıyoruz” diye konuştu.