OKULLARDAN KÖYLERE KÜLTÜR-SANAT HER YERE

OKULLARDAN KÖYLERE KÜLTÜR-SANAT HER YERE haberivme.com



Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı müdürlüklerin tamamı, kültürel ve sanatsal etkinliklerini en üst noktaya çıkartarak, kent geneline yaydı. Müzik, tiyatro ve halkoyunları başta olmak üzere birçok kültür ve sanat dalında faaliyet gösteren Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, bünyesindeki sanatçılarla sayısız etkinliğe imza atıyor. Kurslar ve eğitimlerle her yaştan insanı sanata teşvik eden Büyükşehir Belediyesi, Merkez ve Gezici Kütüphane ile gençlere ve çocuklara okuma alışkanlığı kazandırıyor.

ŞEHİR TİYATROLARI, ETKİNLİKLERİYLE TİYATROSEVERLERİ BİR ARAYA GETİRİYOR

Şehir Tiyatroları Şube Müdürlüğü personeli tiyatrocular, yaz sezonu boyunca 40 mahallede “Köy Seyirlikleri”ni sahneleyerek, tiyatroyu vatandaşların ayaklarına kadar götürdü. Özellikle yaz aylarında nüfusun yoğunlaştığı köylerde ve yaylalarda oyunlarını sahneleyen Şehir Tiyatroları oyuncuları, hem vatandaşları eğlendirdi hem de toplumsal mesajlar verdi.

Ayrıca, tiyatro sezonunun başlamasıyla birlikte MBB Kongre ve Sergi Sarayı’nda her hafta ücretsiz olarak yetişkin ve çocuk oyunu sahneleyen Şehir Tiyatroları oyuncuları, ayda bir kez farklı bir oyunla tiyatroseverlerin karşısına çıkıyor. Tüm bunların yanı sıra tiyatroya ilgi duyan ve yetenekli gençlere de kapılarını açan Şehir Tiyatroları, kursiyerlere verdiği tiyatro ve drama eğitimiyle, geleceğin tiyatrocularını da yetiştiriyor. 

MÜZİK SESLERİ, KENTİN HER NOKTASINDA DUYULUYOR

Kültür ve Sanat Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Kent Orkestrası ve solistleri, 3 aylık yaz sezonu boyunca sahillerde gerçekleştirdikleri “Yaz Konserleri” kapsamında, tatil yapan vatandaşlarla buluştu. Her hafta farklı bir sahilde sahne alan Kent Orkestrası, düzenledikleri konserlerle müziği ve eğlenceyi kentin birçok noktasına ulaştırdı. Kent Orkestrası aynı zamanda, farklı mahallelerde de “Mahalle Konserleri” etkinliği gerçekleştirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi, ayrıca yetenekli ses ve saz sanatçı adaylarına verdiği konservatuvar eğitimiyle onların profesyonel eğitim almalarının önünü açıyor. Sosyal etkinliklere de önem veren Kent Orkestrası ve Konservatuvar sanatçıları; Huzurevi, Cezaevi, Kadın Sığınma Evi ile İkinci Bahar Emekli Evi’nde belli zamanlarda ücretsiz konserler veriyor.

Ücretsiz verdiği eğitim kurslarıyla da dikkat çeken Mersin Büyükşehir Belediyesi; gitar, bağlama, keman, ud ve ritm saz kursları ile şan eğitiminin yanı sıra resim ve iğne oyası kursları ile bu alana ilgi duyanlara destek oluyor.

HALK OYUNLARI VE BANDO EKİBİ, ETKİNLİKLERİYLE BEĞENİ TOPLUYOR

Halk oyunlarına da büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki halk oyunları ekibi ile gerek özel günlerde gösteri yapıyor, gerekse de okullarda ve Amfi Tiyatro’da haftanın belli günlerinde verdiği ücretsiz kurslarla, halk oyunlarına ilgi duyan vatandaşlara bu konuda destek oluyor. Halk Oyunları ekibi aynı zamanda çocuklardan oluşan “Kıvılcımlar” isimli grubuyla, Türkiye’nin değişik yörelerinden oyunları başarılı bir şekilde sahneye yansıtarak, büyük beğeni kazanıyor. Resmi bayramlarda, özel günlerde ve etkinliklerde görev alan Bando Ekibi, belirli günlerde okulları ziyaret ederek, öğrencilere bando enstrümanlarını tanıtıyor ve mini bir konser sunuyor.

Kentin kültür, sanat ve turizm alanında tanıtımına katkı sunan birçok festival ve etkinliğe de maddi ve lojistik anlamda destek veren Mersin Büyükşehir Belediyesi, böylece Mersin’in gerek yurt içi gerekse de yurt dışında tanıtımının yapılmasına öncülük ediyor.

MERKEZ KÜTÜPHANESİ, 14 BİN 500 ADET KİTAPLA HİZMET VERİYOR

Gençlerin ve çocukların okuma alışkanlığı kazanması için çaba gösteren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Merkez Kütüphanesi’nde bulunan farklı kategorilerdeki toplam 14 bin 500 adet kitap ve internet bağlantılı toplam 6 bilgisayarla, hafta içi her gün ve Cumartesi günleri, özellikle gençlerin ilgi gösterdiği yerlerden birisi oluyor.

Ayrıca, son 9 ay içerinde il genelinde ilkokul, ortaokul ve kreş olmak üzere toplam 44 okulu ziyaret eden Gezici Kütüphane, bu okullarda eğitim-öğretim gören 6 bin 437 öğrenciye ödünç kitap verdi.