TARSUS KÜLTÜR EVİ ZİYARETE AÇILDI

TARSUS KÜLTÜR EVİ ZİYARETE AÇILDI haberivme.com

Tarsus Belediyesi, Tarsus’un kültürel mirasını gelecek kuşaklara aktarmak, yöre kültürüne özgü, unutulmaya yüz tutmuş kültürel ögeleri topluma yeniden kazandırmak ve tanıtmak için oluşturduğu “Tarsus Kültür Evi”nin açılışını gerçekleştirdi.

Tarsus Kültür Evi’nin açılışına, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, CHP Mersin Milletvekili Av. Alpay Antmen, siyasi parti İlçe başkanları, oda ve derneklerin temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Yapılan kurdele kesiminin ardından  Tarsus Kültür Evi halkın ziyaretine açıldı.

TARSUSLULAR KENDİ ÖZ KÜLTÜRLERİYLE BULUŞMA FIRSATINA KAVUŞTU

 Yoğun çalışmalarla hazırlanan ve kentin turizmine kazandırılan Tarsus Kültür Evi, Kubat Paşa Medresesi’nin tarihi dokusuna müdahale edilmeden modern tasarım ve çalışmalarla özenle dizayn edilerek hazırlandı. Kubatpaşa Medresesi’nin Kültür Evi’ni ziyaret edenler geçmişten bugüne uzanan Tarsus kültürünü daha iyi anlama olanağı bulacak.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın kentin tarihi ve kültürel değerlerinin korunması, tanıtılması ve turizme kazandırılması için geliştirdiği proje olan Tarsus Kültür Evi’nde, yöreye özgü tarım ve ev araçlarından yöresel kıyafetlere, savaş aletlerinden eski zamanlarda Tarsus’un gündelik yaşamında kullanılan oyun, eğlence, hobi ve iş araçlarına, dokuma ürünlerinden mutfak eşyalarına kadar birçok materyal sergilenecek. Kültür Evi’ni gezenler, geçmişten bugüne uzanan Tarsus kültürünü daha iyi öğrenme, anlama olanağı bulacak. Yaş almış yurttaşlar çocukluk anılarında kalan araç gereçleri görme şansını yakalayacak.

Tarsus Kültür Evi’nin açılışında konuşan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan;” Tarsus ve yöresinde çok fazla miktarda bulunan medreselerden ayakta kalabilen nadir medreselerden birisidir Kubatpaşa Medresesi, içeriyi gördüğünüz zaman eminim herkes hayranlıkla izleyecektir. Burada aslında bir kültür evi ve yaşayan bir müze olarak göreceğiniz tablolar, giysiler, eşyalar ve Tarsus’un geçmişini net olarak ortaya koyan, anlatan eserleri mutlaka hayranlıkla birlikte izleyeceğiz. Bunlar bizim kökümüz ve öyle bir kök ki ne kadar beslersek, ne kadar desteklersek kolay kolay yıkılmaz o kök. Biz Tarsus Belediyesi’nde ilk göreve başladığımızda şiarımız belliydi; eğiten, üreten, kültürlü ve sağlıklı bir kent. Kubat Paşa Kültür Evi yaşayan canlı müzesi Tarsuslulara hayırlı uğurlu olsun” dedi.