GÜLDÜNYA’NIN ADI HATIRA ORMANINDA YAŞAYACAK

GÜLDÜNYA’NIN ADI HATIRA ORMANINDA YAŞAYACAK haberivme.com

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 2004 yılında töre cinayetine kurban giden Güldünya Tören’in adının yaşatıldığı Hatıra Ormanı’na fidan dikerek; “Bu hatıra ormanını kadına yönelik şiddete karşı verilen mücadeleye atfediyoruz” dedi.

Uluslararası Rotary 2430 Bölge Kulüpleri ve Anka Üreten Kadın Derneği işbirliğiyle Toroslar İlçesi Doruklu Mahallesi’nde oluşturulan Güldünya Hatıra Ormanı’nda, şiddete kurban giden kadınların adını yaşatmak amacıyla bağışlanan 10 bin fidan toprakla buluştu. Fidanlara, son 10 yılda Türkiye’de kadın cinayetine kurban gitmiş kadınların isimleri verildi.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, Güldünya Hatıra Ormanı’nın açılış törenine katılarak şiddete maruz kalarak hayatlarını kaybeden kadınlar anısına fidan dikti.

Fidanlara can suyunu veren Yılmaz; “Şiddetin her türlüsünü kınıyoruz. Kadına yönelik şiddete karşı hep birlikte mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, “Doruklu Mahallemizde, Uluslararası Rotary 2430 Bölge Kulüpleri ve Anka Üreten Kadın Derneği ile birlikte Güldünya Hatıra Ormanı’nı oluşturduk. Böyle bir projede bulunmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Güldünya Tören, 2004 yılında töre cinayetine kurban gitti ve kadın cinayetleri ile ilgili bir sembol haline geldi. Bu nedenle bu ormana Güldünya ismi verildi. Ne yazık ki kadın cinayetleri her geçen gün artıyor. Bunun sosyal olarak da incelenmesi ve çözümlerinin bulunması gerekir. Güldünya’nın ve kadın cinayetine kurban gitmiş kadınların ismini yaşatmak ve bu konuda bir farkındalık oluşturmak amacıyla buradayız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu tür projeleri her zaman desteklemeye devam edeceğiz. Sağlıklı bir toplum inşa etmek için sağlıklı ve güçlü kadınlara ihtiyacımız var. Bu da ancak bilinçlendirme çalışmalarıyla ve atılan somut adımlarla gerçekleşecektir. Bu konuda da çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.